Isı yalıtımı, gerek yeni projelerin inşasında gerekse de tadilatlarda göz önünde bulundurulması gereken kritik bir konudur.  Enerji performansı iyi olan bir ev, ısı kaybını sınırlar, CO2 emisyonlarını azaltır ve konforlu bir yaşam alanı sunar.

Enerji kaybının sınırlandırılması

Sıcak ve soğuk ortamlar arasındaki sıcaklık farkları, daha sıcak “taraf”tan soğuğa doğru enerji transferine neden olmaktadır. Örneğin, kışın sıcaklık evlerden sızmaktadır. Yaz aylarında ise ısı eve nüfuz etmektedir.

Bu enerji transferi temel olarak termal köprüler vasıtasıyla gerçekleşir. Bunlar, yapı malzemeleri  (dış duvarlar, zeminler,  çatılar) ile açıklıklar (kapılar, pencereler, elektrik hatları) arasında bulunan boşluklarda oluşurlar.

Enerji kaybının yanı sıra termal köprüler, küf ve alglerin oluşarak yük taşıyan yapılara zarar veren yüzey yoğuşmasını da kapsayan rutubet problemlerine yol açar.

Dış cephe ısı yalıtımı

Isı yalıtımı, sıcak ortam ile soğuk ortam arasına ısı yalıtım malzemesi yerleştirerek ısı transferini azaltmak için tasarlanmıştır. Dış cephe ısı yalıtımı,  cephe duvarlarını harç ve yalıtım malzemeleri ile kaplamak için kullanılan bir tekniktir.

Alttan ısıtmalı zeminlerde kullanılan şaplar

Malzemelerin maksimum düzeyde ısıtma performansı sağlayabilmeleri için iyi bir ısı iletkenlik değerine sahip olması gerekir. Örneğin, alttan ısıtmalı zeminlerde kullanılan şaplar, mümkün olan maksimum ısıyı iletebilmelidir.

Termal konfor için Thermacare

Weber, binalarda termal konforu geliştirmek için yenilikçi çözümler üretir. Bu yalıtım teknolojileri, duvarlara veya zeminlere uygulanabilir ısı yalıtım sistemleri ve alttan ısıtmalı zeminler gibi yenilikçi ve son derece etkili ısı yalıtım çözümlerini içerir.