Çoğu yeni duvar, onları güçlendirmek, kaplama için çivileme tabanı olarak hareket etmek ve / veya yalıtımı artırmak için kaplamaya ihtiyaç duyar. Mevcut duvarlar, eski dış cephe kaplamasını sıyırmadığınız ve kılıflama gerektiren farklı bir tip uygulamadığınız sürece genellikle kaplama gerektirmez. Sizlere bu yazımızda Dış Cephe Kaplamalarının Önemi hakkında bilgiler aktaracağız.

Kaplama gerekip gerekmediğini belirlemek için siding üreticisinin yönergelerini ve yerel yasaları kontrol ettiğinizden emin olun. Kılıf dış cephe kaplaması ile ilgili yardım için, yerel dış cephe kaplama yüklenicilerinden teklif almak isteyebilirsiniz.

İki tür kaplama vardır: yapısal ve yapısal olmayan.

Yapısal Mantolama

Bu tip evin çerçevesinin ayrılmaz bir parçasıdır. Duvar saplamalarını birbirine bağlar, kesme mukavemeti ve sertliğine katkıda bulunur ve kaplama malzemeleri için sağlam bir çivileme tabanı oluşturur. Çoğu yapısal kaplama çok fazla yalıtım değeri katmaz.

Yaygın yapısal kaplamalar arasında kontrplak, yönlendirilmiş yonga levha (OSB), gofret levha ve dış alçı levha bulunur.

Kontrplak, OSB veya gofret panosu seçerken, bunların duvar kaplaması olarak derecelendirildiğinden emin olun ve uygun bir kalınlık seçin. Bazı uygulamalar için 5/16 inç kadar ince paneller kullanabilmenize rağmen, daha sağlam 1/2 inç paneller için biraz daha fazla harcama yapmak genellikle iyi bir fikirdir. En yaygın panel boyutu 4 x 8 fittir, ancak bazı ürünleri 4 x 9 ve 4 x 10 fit sayfalarda da alabilirsiniz.

6d (2 inç) galvanizli çiviler kullanarak panelleri (genellikle yatay olarak) duvar saplamalarına, çivilerin panellerin kenarları boyunca 6 inç ve orta panelin 12 inç arayla (veya yerel bina kodlarınızda belirtildiği gibi) sabitleyin. Panel uçları arasında 1/16 inç ve panel kenarları arasında 1/8 inç genişleme boşluğuna izin verin.

Yapısal Olmayan Kaplama

Bu tür kaplama, bir duvarın mukavemetine önemli ölçüde katkıda bulunmaz, ancak yalıtım değerini büyük ölçüde artırabilir. Sert köpük ve selüloz elyaf paneller, doğrudan duvar saplamalarına veya duvar duvarlarına, yapısal kılıfın altına veya üstüne (çivileme gereksinimlerine bağlı olarak) veya bazı durumlarda yeniden kaplamadan önce mevcut kaplama üzerine doğrudan tutturulabilir.

En yaygın iki köpük levha kılıf malzemesi ekstrüde polistiren veya poliizosiyanürattır. Poliizosiyanürat, polistirenden daha yüksek inç başına yalıtım (R) değerlerine (inç başına R-8.7’ye kadar) sahiptir.

Köpük levha kalınlıkları 3/8 inç ila 4 1/4 inç arasında değişir. Mevcut kaplamaları kaplamak için yaygın olarak 1/2 inç ve 3/4 inç kalınlıklarda kullanılır. Standart paneller 2 x 8, 4 x 8 ve 4 x 9 fit’tir, ancak bazıları 50 fit uzunluğa kadar uzanan fan katlamalı panellerde satın alınabilir.

Hangi tür panelleri seçeceğiniz ve hangi tarafın dışa bakacağı, duvarlarınızın yapısına ve uyguladığınız dış yüze bağlıdır. Tuğla, sıva ve bazı ahşap kaplamaların altında yansıtıcı alüminyum veya mat yüzeylere sahip paneller kullanın. Alüminyum, vinil ve ahşap esaslı kaplamaların altında genellikle folyo olmayan paneller önerilir.

Çoğu köpük ve selüloz paneller son derece hafiftir ve bir maket bıçağı ile kesilebilir. Panelleri, çivilere en az 1 inç kadar nüfuz edecek kadar uzun, büyük başlı galvanizli çivilerle duvar çivilerine çivi. Uzay üreticisinin talimatlarına göre çiviler. (Bu paneller yapısal olmadığından, 12 inçlik boşluk genellikle yeterlidir.) Son çekiç darbenizle panelleri ezmemeye dikkat ederek tırnakları akıtın.

Yangın kodları ve güvenlik hususları, yanıcılık nedeniyle yapısal olmayan panellerin nasıl uygulanacağını etkileyebilir. Bu konuda üreticinin talimatlarını izlediğinizden emin olun.