Eğer evinizden dışarıya bir ısı kaybı var ise, ısınmanız daha çok zorlaşır. Örnek vermek gerekirse, klima ve sobanızın daha uzun süre evi ısıtması gerekir. Büyük bir enerji harcamanız gerekir. Bu yüzden Neden Evinizi Mantolatmalısınız bu yazıyı okuduktan sonra daha iyi anlamış olacaksınız.

Mantolama yapılan bir evde, sesin akustik özelliği azalmakta. Şöyle düşünelim, evinizde yüksek ses müzik dinlemek komşularınızı rahatsız etmez. Yoldan geçen arabaların sesini evde hissetmezsiniz. Konforlu bir yaşamın sırrı belkide bu olabilir. Yaşam kalitenizi arttırmanın en basit yollarından biri, bu aslında. Ayrıca ısı enerjisinin evinin içerisinde saklı olması, faturaların daha az miktarda gelmesine sebep olur. Ayrıca evi satmanız durumunda, mantolama yapılmış bir evin satım değeri her zaman daha fazla olacaktır. Uzun süre ısıtılmayan bir evin içerisine girdiğinizde dışarıya göre sıcaklık farkının %40 daha iyi olacağını belirtmek isteriz.

Eviniz için doğru kurulumu seçmek söz konusu olduğunda, ürünün kalınlığı veya malzeme türü değil, R-değeri önemlidir.

Mantolamada R-Değeri Nedir

R-değeri, yalıtım keçesinin termal direnç olarak da bilinen ısı akışına karşı oluşan direncin bir ölçüsüdür. R-değeri arttıkça, ısı transferine karşı direnç de artar ve yalıtım etkisi ve müteakip enerji tasarrufu artar.

Malzemeleri seçerken, R-Değerinin ne kadar iyi olduğunu tartışmaktan ziyade, bu değerleri iyi okuyabilen bir firma ile çalışmak gerçekten önemlidir. Dış duvarlarınızda ki yalıtım, sıcak havanın hava boşluğunda dolaşarak enerji kaybedeceği anlamına gelir. Daha sonra kalan ısı, yalıtım tarafından emilir. Emilen ısı miktarı, evinize yapılan yalıtımın R-değerine (direnç değeri) bağlı olacaktır.

Kısaca özetlemek gerekirse, ısı kaybını önlemek, güzel bir ses yalıtımı sağlamak, evinize büyük bir değer kazandıracaktır. Sizde mantolama yaptıracaksanız bizi arayın.